Pligt til uddannelse eller anden aktivitet

Alle unge under 18 år skal være i gang med uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der har retning mod uddannelse.

Hvis du er under 18 år skal du følge din uddannelsesplan og sker der ændringer i din situation, som gør, at det ikke længere er muligt at følge planen, skal planen rettes til sammen med UU-vejlederen.

Din UU-vejleder sørger for, at uddannelsesplanen justeres med nye oplysninger om, hvordan du opfylder pligten til at være i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, rettet mod uddannelse.

Det er også din uu-vejleder som kan hjælpe dig, hvis du synes det er svært at træffe valg om den rigtige uddannelse eller hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal tage for at blive noget bestemt.

Hvis du ikke er i gang med en ungdomsuddannelse, findes der en række andre muligheder og aktiviteter,  (Korte forløb til unge på vej),  som du kan gå i gang med. 

læs mere på ug.dk

Muligheder for aktivitet

– skjul indhold

Hvis du ikke er i gang med en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse, findes der en række andre muligheder. Det kan fx være:

Det kan også være beskæftigelse, dvs. erhvervsarbejde på mindst 20 timer om ugen.

Kilde: ug.dk